net-freelancer

Blog koji je posvećen svijetu računara i njihovim korisnicima…..

Online zarada

AglocoNa internetu se susrećemo svakodnevno sa raznim informacijama, reklamama, oglasima, ponudama i čim sve ne. Imamo mnoštvo toga za odabrati, pregledati, kupiti ili čak se i sami upustiti u prodaju neke usluge ili nekog proizvoda…..
Na nama surferima je da odlučimo kako ćemo obilježiti svoj put na internetu, da li pozitivno ili negativno.
Mnogi su me pitali, pogotovo stariji ljudi za koje je computer “špansko selo”: “Da li postoji ikakva korist od tog čuda?” Odgovora ima mnogo. Ali se sve svodi na to koliko je korisnik computer-a zainteresovan za određene mogučnosti. Nađite mi primjer šta ne možete učiniti sa computer-om i malo interesa i znanja. Samo je do Vas da li ćete i kako to iskoristiti.
Znači postoji korist od computer-a i interneta, odnosno moguće je profitirati od toga. Naravno, s obzirom da je www = world wide web, odnosno da nema granica, geografskih, etničkih, rasnih, nacionalnih i inih, postoji isto toliko mogućnosti zarade. Počev od legalne do ilegalne zarade.
Ovdje nećemo promovisati ilegalnu zaradu i takav način zarade. Bavit ćemo se isključivo legalnim načinim zarade.
U svom inbox-u sam dobivao razne ponude (djelimično i primamljive) o nekom novom načinu zarade na netu, a sve to iz kuće uz minimalna ulaganja. Ta minimalna ulaganja su se kretala od 5 pa do 10 EUR. Nije mi problem halaliti ta minimalna ulaganja, ali mi je problem povjerovati u istinitost i moguću isplativost tih metoda.
S obzirom da sam imao nekih vlastitih site-ova na web-u, poznavao sam donekle i načine zarade. Dosada nijedan mi se nije činio lagan i jednostavan. Ukoliko želite da na svoj site postavite nečiju reklamu i da taj neko Vama plati to reklamiranje morate ispuniti određene uslove, počev od dnevnih posjeta, do vremena ažuriranja i strukture Vaših posjetioca. Već sam rekao da nije lagano. A svi mi težimo laganoj i što bržoj zaradi.
Iznenadio sam se kad mi je stigao mail u kojem mi opisuju jedan sasvim nov i jednostavan način (moguće) zarade. Naime u tom mail-u mi je predstavljen AGLOCO projekat. Isprva sam bio skeptičan, što se mail-a tiče, ali sam odlučio da to ipak provjerim na službenom site-u. Nakon dužeg čitanja i analiziranja projekta odlučio sam se priključiti tom projektu.
O čemu se radi? Ideja je jednostavna. Koliko nas surfa netom dnevno? Zapitajte se, koliko Vi provedete dnevno vremena na netu? Je li to 3-4 sata? A možda i duže….
Tokom Vašeg vremena provedenog na netu neko profitira, neko zarađuje na Vama. Da, dobro ste čuli, na Vama neko zarađuje. A zamislite sad scenario, da sada jedan dio te zarade (ma koliki bio) ostavite sebi. Moguće je, i to Vam Agloco zapravo nudi.
Agloco sistem funkcioniše na sljedećem principu. Download-ujete jedan mali Viewbar, koji će Vam stojati između Start lajsne i Vašeg browser-a. Taj Viewbar bilježi vrijeme koje Vi provedete na netu i Vaša interesovanja na net-u. Bez straha, taj Viewbar nije neki maliciozni software, niti je spyware, slobodno ga možete download-ovati.
Međutim to nije sve. Agloco Vam nudi i više. Kada se Vi učlanite, imate mogućnost pozvati Vaše prijatelje u Agloco sistem, da i oni postanu članovi, a dio njihovog vremena provedenog na net-u dodaje se Vama. Znači Agloco Vam nudi i mogućnost izgradnje vlastite “mreže prijatelja” gdje biste Vi bili kao neka vrsta menager-a tog tima, tima koji bi samo surfajući stvarao stvarni prihod i dobit.
Da li postoji jednostavniji način zarade? Da li bi nam smetalo dok surfamo da imamo jedan mali Viewbar? Meni lično ne smeta.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

 
%d bloggers like this: